打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 大家覺得5隻角之中,邊個打pvp有優勢?

關閉 [複製鏈接]
咁我唔著裝用弓手同人打算唔算逆天= =
玩完啦 發表於 22-11-2009 20:51

魔師唔用杖= =很逆天的....

PVP 招招技攻擊差N咁遠= =
回復

我已經親身玩台灣版既魔師,真係好正,依家15lv,去打pvp,贏左5場,但同30lv劍打輸左2場= =佢上哂裝,打佢唔入,所以先輸
玩完啦 發表於 24-11-2009 13:35

台灣版先正

港版回魔好慢啊啊啊啊啊啊!

我完全要當一個戰法!

閃都閃哂300MP了...
回復

(弱)你覺遁魔回魔太慢你可以等待出二轉時轉高魔"
只需解幾份任有初技就王/黃道了orz"初技二倍速回mp加有版動技令自己天生四百mp容量orz"
加上高魔傷力輸出遠比黑魔高"
魔有版動技令瞬移10mp變6mp
不該反白的第六行
...
CODE-GEASS 發表於 25-11-2009 13:10

只是吐嘈而已

我早就想轉高魔= =

不過黑魔吸引性大很多............

(哀
回復

所有角色要大幅提高勝利把握既,係劍方面,捉係突破點,弓就係學會花瓣之舞,魔則是開盾
弓既花瓣能夠剋制劍,所以劍係高層次上面要識得打箭,與及避箭(非常高難度的),也可以引對方出花舞,再係cd入面掌握時間捉人,出技,劍 ...
玩完啦 發表於 28-11-2009 01:03

魔部份岩..

我看高手玩魔(未轉職) 時候是這樣
1.靠閃[必定啦]
2.預測會被人打開盾..[練得多就知幾時要開]
3.火球絕少出除非有大量mp,[例如150以上(未必準確,但大約)]
4.靠連技>>^x>>^x>>xxx(第3次好像是這樣會有11/12hit(忘了) [魔師(未轉職應識是最高)]
[總言之第3次係伸手Bombombbomb lolz]
5.懂用>^z [好像是? 總言之是跳高放打斜魔法陣] [對劍士必備,弓手少用]
6.向前衝倒後放小火球 [也要學懂吧這個很容易打退敵人,對劍士、魔師也很好用]
7.跳打[懂出可以防被捉]

有錯請指正^^ 1、2是魔師都要常備吧 但4、5、7 懂用的話..已經算可以稱得上高手^^(係未轉職之前)
魔師(未轉職之前) 識睇mp做人 跟本比人追住黎捉,殺.都無事
完全唔洗做等mp 放大技
我覺得咁樣無乜技術^^
可能我鍾意玩戰法吧
回復

咁我都講下我中意既蕾娜啦(當初玩佢既時候係因為叫聲好萌~  被毆)
1.遇劍儲魔,等劍行埋黎,其他則衝去打
2.剷完一定要跳起
3.無暴風空間之前,連段最後個下最好出技,有就唔好了
4.打唔中即走
5.不用一衝埋去就剷,可以 ...
玩完啦 發表於 28-11-2009 01:49

好少會連哂^^ ..個段係1p1 先連..混戰..都係跳斬..落魔法陣..閃

跳斬..係避招..又可以打到你..

你未遇到勁既魔法師姐^^

閃到你發脾氣..但係佢絕少唔夠mp 會比你反攻..(頂多1、2次連)

係我ccb 狂pvp...得1個魔師可以稱為高手= =

連很強的劍士..都要輸

又可以1打3^^
回復

相信是那個台灣來的法師吧,1打3的,很強
玩完啦 發表於 28-11-2009 02:05

對正是^^

不過2轉左後 魔師就無咁弱了.....

唔需再咁就住就住d mp..打法都唔同左
回復

我覺得魔法未識開盾非常弱,咁樣有d感覺上係  法師轉左職才=可以打pvp吧,還想問弓手二轉是怎樣的
有分衝鋒者及追獵者,邊個好d,難道魔攻為主=轉追獵,物攻則是衝鋒,但我打pvp係上魔攻,但玩近戰,點算= = ...
玩完啦 發表於 28-11-2009 23:31

未轉職得既
可以龜住補mp放出技(我認為不算高手做法)
高手做法..咪以有限度的mp閃 做戰法咁連..狂落魔法陣..比人打開盾

都屈到機既
不過轉左職會輕鬆好多囉...

除非港版將魔法回魔速度加快番小小..唔係2轉先見我在pvp場= =
回復

法師不一定要懂得開盾才是強

玩法還有很多  自己到韓服見識見識

(想找1轉魔師不難-W-
ZXAvent 發表於 29-11-2009 08:06

比人屈都唔開盾?

佢的意思係..法師盾技是必備吧
回復