打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 高魔配點方法((((急!!!

30樂點

要求高魔配點方法+原因+刻技用途(韓版)
三日內要
4個被動滿(20sp)
火焰打擊lv1
傳送lv1
法力光環lv1
火焰之柱lv5(火壁前置)
火焰之壁lv5(易命中+威力大)
強化傳送lv4(扣傳送mp量)
魔法護盾lv3(唔點超易死)

以上為0轉
(也可以把火焰之柱+火焰之壁洗掉改成閃電+約束之環1+招喚隕石滿,不過會多出一點)
不過點約束就是完全的pvp了「打副本和pvp點一就可,點滿不過係範圍大左」

火焰之戀lv5(威力大+最後擊中有火傷)
瞁想lv5「鎖1」回魔超超超快
火炎強化lv5(唔點唔好轉高魔)
中級魔力修練lv5
冰雨lv5(鎖2,200mp,全畫面攻擊,中左會好似石化咁)
火焰之環lv3(埋身or閃人超好用)
魔力之河lv5(300mp上限變400mp)
大地之火(鎖3唔知叫咩名,角色下面會有火保護你)

衛星彈呢?

最佳答案

查看完整內容

4個被動滿(20sp) 火焰打擊lv1 傳送lv1 法力光環lv1 火焰之柱lv5(火壁前置) 火焰之壁lv5(易命中+威力大) 強化傳送lv4(扣傳送mp量) 魔法護盾lv3(唔點超易死) 以上為0轉 (也可以把火焰之柱+火焰之壁洗掉改成閃電+約束之環1+招喚隕石滿,不過會多出一點) 不過點約束就是完全的pvp了「打副本和pvp點一就可,點滿不過係範圍大左」 火焰之戀lv5(威力大+最後擊中有火傷) 瞁想lv5「鎖1」回魔超超超快 火炎強化lv5(唔點唔好轉高魔) 中級魔力 ...
回復

4個被動滿(20sp)
火焰打擊lv1
傳送lv1
法力光環lv1
火焰之柱lv5(火壁前置)
火焰之壁lv5(易命中+威力大)
強化傳送lv4(扣傳送mp量)
魔法護盾lv3(唔點超易死)

以上為0轉
(也可以把火焰之柱+火焰之壁洗掉改成閃電+約束之環1+招喚隕石滿,不過會多出一點)
不過點約束就是完全的pvp了「打副本和pvp點一就可,點滿不過係範圍大左」

火焰之戀lv5(威力大+最後擊中有火傷)
瞁想lv5「鎖1」回魔超超超快
火炎強化lv5(唔點唔好轉高魔)
中級魔力修練lv5
冰雨lv5(鎖2,200mp,全畫面攻擊,中左會好似石化咁)
火焰之環lv3(埋身or閃人超好用)
魔力之河lv5(300mp上限變400mp)
大地之火(鎖3唔知叫咩名,角色下面會有火保護你)
回復

鎖技不是刻技= ="
回復

你指追蹤彈果個吧
pvp係好物不過副本超廢
高魔太多好技,連火焰之戀都高攻過佢
加上冰雨算係全畫面攻擊威力又唔少加上中左會好似石化咁
本來sp食緊的高魔都係要冰雨好
仲有3轉技能全滿都只係要13sp同鎖技15sp
50lv係上限姐係有100sp
都係唔好點雖然唔洗追人但係攻低的追彈好
回復

冰雨非常強勁呀MANMAN@@
回復

0-0 我都要e d thx
回復

魔彈當然點啦..
火炎之戀更加要點~"~
但雷個招...可能火之壁更佳..
回復